Več kot 500 000 zadovoljnih kupcev.
070 555 551
od ponedeljka do sobote: 8:00 – 19:00
RSS

Blog posts of '2018' 'julij'

Kdaj je nastal kult japonk, poletno sproščene obutve?

Zgodovina japonk, te preproste poletne obutve, sega že daleč v preteklost in sicer že v stari Egipt, prav tako pa so jih v raznih različicah poznali tudi stari Grki in Rimljani. Nekoliko modernejša verzija, ta ki si je utrla pot prav v vsak dom po svetu, pa prihaja iz Japonske. Od tam so jih po drugi svetovni vojni namreč prinesli s seboj ameriški vojaki. Te so bile sicer nekoč pletene iz naravnih materialov (vlakna rastlin, les, usnje ali guma), kasneje pa seveda vedno pogosteje tudi iz sintetičnih materialov. Po svetu imajo zanje različna imena in njihova oblika se delno tudi spreminja, a osnovna klasika je vsem znana. Podplat z trakom v obliki črke Y, ki gre med prsti, je glavna značilnost te preproste, a kultne obutve.

Red Paddle supi

Supanje je vodni šport, pri katerem stojimo na deski in veslamo, do tod tudi ime SUP – Stand Up Paddling – stoječe veslanje. Ta vodni šport je obnorel svet in seveda tudi našo malo državico pred nekaj časa in navdušenje nad supanjem nikakor ne pojema. Pa le zakaj bi? To je šport s katerim se lahko rekreativno ukvarja prav vsa družina, še s najboljšim človekovim prijateljem – psom, je zabavno supati čez jezero. Prav tako pa se lahko tudi bolj resno ukvarjamo s supanjem, pa še različice so primerne za umirjeno veslanje ali pa bolj »divje« narave, s surf deski podobnim supom. Prav za vsakogar se kaj najde.

Karakteristike dobrih pohodnih čevljev

Pohodništvo je vedno bolj priljubljena aktivnost, ki blagodejno deluje na naše telo in duha, ter nam polni baterije v naravi in na svežem zraku. Se za kratek čas odtrgati od vsega vrveža modernega vsakdana je neprecenljivo in nujno potrebno za naše fizično, kot tudi mentalno zdravje. Oddih, ki ga pohodništvo predstavlja je vsekakor zaželen, fizičen napor je prav tako zdrav, a morebitne poškodbe stopal zaradi neprimerne obutve pa ne.

Zato je nakup primerne pohodniške obutve izrednega pomena in mora biti dobro premišljen in pretehtan. Naj vam ne bo žal časa za raziskovanje kaj točno potrebujete za svoje željene ciljne točke, vaš način hoje in posebnosti vašega stopala. Raziščite kaj trg vse ponuja in še manj naj vam ne bo žal časa, ki ga boste porabili za poskušanja različnih modelov, ki vam bodo kar najbolj odgovarjali. Preverite različne materiale iz katerih so pohodni čevlji narejeni in kateri bi bili za vaše pohajkovanje najbolj primerni, poskusite modele, ki so na voljo in seveda ne pozabite tudi na lasten okus, kakšen čevelj vam je sploh oz. najbolj všeč.