Več kot 15 000 zadovoljnih kupcev.
070 555 551
od pon. do sob. med 8:00 in 19:00
RSS

Blog

Torstai

Torstai

Blagovna znamka z dodano vrednostjo. Je prva in edina športna blagovna znamka, ki sodeluje v programu pravične trgovine. 

Ogrejte si telo

Rdeča barva, tople nogavice, ljubezen, babičina juha….vam je postalo toplo pri srcu? Kaj pa storite v hladnih jesenskih dneh, ko se ne morete in ne morete ogreti? Berite dalje, saj smo za vas izbrskali nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pregnati hladne noge in telo.

Gibanje starejših - absolutno DA!

GIBANJE STREJŠIH - ABSOLUTNO DA!

Ne glede na leta, telesna dejavnost zagotovo izboljšuje kakovost našega življenja. K temu dejstvu pritrjujejo različne raziskave, pa tudi marsikateri zdravnik zna povedati, da v ambulanti srečuje paciente, ki so pri štiridesetih manj vitalni kot drugi pri šestdesetih. To velja predvsem za posameznike, ki se ne gibajo dovolj. Istočasno pa starejši aktivni ljudje, ocenjujejo svoje življenje, počutje in kakovost bivanja veliko boljše, kot neaktivni. 

 

 

Gibanje v družbi je zabavnejše

Združite prijetno s koristnim in posvetite nekaj mint na dan gibanju, z otroki. Za tako obliko gibanja ne potrebujete prilagojenega prostora, posebnih pripomočkov ali denarja. Dovolj bo primerna športna obutev, oblačila in bližnji travnik, park ali gozd. Zagotovo pa bo zadovoljstvo obojestransko. 

Izberi svojo Suunto uro

Suunto ponuja na tržišču široko paleto športnih ur, primernih za čiste začetnike, za rekreativne in tudi vrhunske športnike. Ne glede na to kakšen športnik ste, če ure še nimate, se zagotovo sprašujete… »Katero naj izberem?« Na to vprašanje vam bodo poskusili odgovoriti naši hišni strokovnjaki in svetovalci.

SUUNTO – znamka, ki osvaja že več kot pol stoletja

SUUNTO – znamka, ki osvaja že več kot pol stoletja.

Pred več kot 80. leti je na Finskem, velik navdušenec in strokovnjak na področju orientacije, Tuomas Vohlonen izumil metodo, ki je omočila množično proizvodnjo tekočinskega kompasa.

S tem izzumom je Suunto postal sinonim za proizvodnjo inovativnih, ročno narejenih, premium zapestnih športnih ur, potapljaških instrumentov in računalnikov. Njihovi proizvodi so testirani v najtežjih pogojih na svetu.

Ime "Suunto" izhaja iz finske besede, ki pomeni "smer". Suunto se izgovarja "Soon-toh".

Kdaj je nastal kult japonk, poletno sproščene obutve?

Zgodovina japonk, te preproste poletne obutve, sega že daleč v preteklost in sicer že v stari Egipt, prav tako pa so jih v raznih različicah poznali tudi stari Grki in Rimljani. Nekoliko modernejša verzija, ta ki si je utrla pot prav v vsak dom po svetu, pa prihaja iz Japonske. Od tam so jih po drugi svetovni vojni namreč prinesli s seboj ameriški vojaki. Te so bile sicer nekoč pletene iz naravnih materialov (vlakna rastlin, les, usnje ali guma), kasneje pa seveda vedno pogosteje tudi iz sintetičnih materialov. Po svetu imajo zanje različna imena in njihova oblika se delno tudi spreminja, a osnovna klasika je vsem znana. Podplat z trakom v obliki črke Y, ki gre med prsti, je glavna značilnost te preproste, a kultne obutve.

Red Paddle supi

Supanje je vodni šport, pri katerem stojimo na deski in veslamo, do tod tudi ime SUP – Stand Up Paddling – stoječe veslanje. Ta vodni šport je obnorel svet in seveda tudi našo malo državico pred nekaj časa in navdušenje nad supanjem nikakor ne pojema. Pa le zakaj bi? To je šport s katerim se lahko rekreativno ukvarja prav vsa družina, še s najboljšim človekovim prijateljem – psom, je zabavno supati čez jezero. Prav tako pa se lahko tudi bolj resno ukvarjamo s supanjem, pa še različice so primerne za umirjeno veslanje ali pa bolj »divje« narave, s surf deski podobnim supom. Prav za vsakogar se kaj najde.

Karakteristike dobrih pohodnih čevljev

Pohodništvo je vedno bolj priljubljena aktivnost, ki blagodejno deluje na naše telo in duha, ter nam polni baterije v naravi in na svežem zraku. Se za kratek čas odtrgati od vsega vrveža modernega vsakdana je neprecenljivo in nujno potrebno za naše fizično, kot tudi mentalno zdravje. Oddih, ki ga pohodništvo predstavlja je vsekakor zaželen, fizičen napor je prav tako zdrav, a morebitne poškodbe stopal zaradi neprimerne obutve pa ne.

Zato je nakup primerne pohodniške obutve izrednega pomena in mora biti dobro premišljen in pretehtan. Naj vam ne bo žal časa za raziskovanje kaj točno potrebujete za svoje željene ciljne točke, vaš način hoje in posebnosti vašega stopala. Raziščite kaj trg vse ponuja in še manj naj vam ne bo žal časa, ki ga boste porabili za poskušanja različnih modelov, ki vam bodo kar najbolj odgovarjali. Preverite različne materiale iz katerih so pohodni čevlji narejeni in kateri bi bili za vaše pohajkovanje najbolj primerni, poskusite modele, ki so na voljo in seveda ne pozabite tudi na lasten okus, kakšen čevelj vam je sploh oz. najbolj všeč.

Crocs obutev za vso družino

Modne muhe so že od nekdaj mešale trend modnih narekov in le redko se obdržijo več kot kakšno sezono ali morda niti tako dolgo. Crocs obutev je morda na začetku izgledala kot le ena izmed kratkotrajnih senzacij, a je kmalu bila vidna precejšnja razlika in dandanes se jim nikakor ne more reči modna muha. Na tržišču so se namreč pojavile že leta 2002 in njihovem uspehu ni videti konca, kljub vmesnim strmim vzponom in padcem, saj se jih najde praktično v vsakem domu.