Več kot 300.000 zadovoljnih strank.
070 555 551
od ponedeljka do sobote: 8:00 – 19:00

Splošni pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine rossisport so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino rossisport (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje Rossi d.o.o., Tovorna ulica 23, 3000 Celje, matična številka: 5090527, davčna številka: SI 38209144, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine rossisport, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med trgovino rossisport in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošni pogoji poslovanja so na vpogled tudi na prevzemnem mestu Rossi Sport, Tovorna ulica 23, 3000 Celje.

Dostopnost informacij

Rossisport se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 1. podatke o podjetju Rossi Sport (ime in sedež podjetja, matična številka),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
 4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 7. način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba rossisport ažurira in spreminja pogosto in hitro. Cena v spletni trgovini rossisport je prikazana kot Cena ter Redna cena. Cena pomeni spletno ceno, ki je za vse enaka in od redne cene nižja za 10%, razen če rossiport določi drugače.Redna cena je maloprodajna cena, ki za izdelek velja v prodajalni Rossi Sport, Tovorna ulica 23, Celje in predstavlja priporočeno maloprodajno ceno dobavitelja.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med trgovino rossisport in kupcem je v spletni trgovini rossisport sklenjena v trenutku, ko rossisport kupcu pošlje prvo potrditveno elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: Potrditev naročila iz spletne trgovine rossisport). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za rossisport kot za kupca. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku rossisport.

Načini plačila

Rossisport omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu,
 • z nakazilom na račun rossisport po ponudbi/predračunu,
 • s plačilno kartico (Maestro, Visa).
 • s Paypal-om

Na prevzemnem mestu Rossi Sport Celje je možno plačilo z gotovino ali s s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, Mastercard, Visa, Visa Electron, American Express, BA Maestro, Diners Club, Karanta).

Pri plačilu s plačilno kartico preko spleta nas v primeru preklica naročila ali spremembe načina plačila oz kakršnekoli druge spremembe s stani uporabnika obvestite na rossisport@rossisport.si.

Cene

Cena velja za vse uporabnike spletne trgovine rossisport. V spletni trgovini so maloprodajne cene za 10% nižje od rednih cen. Redna cena je maloprodajna cena, ki za izdelek velja v prodajalni Rossi Sport, Tovorna ulica 23, Celje. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo rossisport kupcu omogočil odstop od nakupa. Popusti, promocijska koda (kuponi za popust) ipd. se praviloma ne seštevajo. Vplačana sredstva po predračunih se ne obrestujejo. Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino.

Dobavni rok

Podjetje Rossi Sport vam bo naročeno blago dostavilo najkasneje v 3 delovnih dneh po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu v primeru izdelave predračuna.
Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu.